Moldova și Comisia Europeană vor semna un acord de finanțare pentru gestionarea crizei energetice în țara noastră

Chișinău, 8 decembrie 2021 – Comisia Europeană ar urma să ofere Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic.

Astăzi, Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind ”Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”.   

Mijloacele vor fi oferite sub formă de asistență nerambursabilă în cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională – Europa Globală.

Scopul acordului este de a atenua impactul social-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, de a spori capacitatea Guvernului în a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, precum și redresarea social-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică în Republica Moldova.

Suma urmează a fi debursată, într-o singură tranșă până la finele lunii curente. Inițiativa de a încheia acordul aparține Comisiei Europene.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...