Sondajul privind activitatea Curții de Conturi, prezentat membrilor Comisiei de control al finanțelor publice

Chișinău, 08 decembrie 2021 – Președintele Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și secretarul comisiei Oleg Canațui au participat la prezentarea rezultatelor sondajului privind evaluarea instituțională alternativă a Curții de Conturi a Republicii Moldova, realizat de Transparency International – Moldova cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău.

Evenimentul a avut loc în format online, cu participarea Președintelui Curții de Conturi, Marian Lupu, directorului executiv Transparency International – Moldova, Lilia Carasciuc, și reprezentanților  Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Sondajul a fost realizat în cadrul autorităților publice centrale auditate de Curtea de Conturi pentru a analiza opiniile și experiența reprezentanților acestora despre comunicarea, comportamentul, profesionalismul și integritatea auditorilor Curții, precum și pentru a releva gradul de implementare a recomandărilor Curții de Conturi.

Urmare a rezultatelor sondajului, au fost enunțate o serie de recomandări menite să sporească eficiența Curții de Conturi, precum: implementarea unui plan intern de integritate, promovarea unei politici de fidelizare a angajaților, asigurarea auditului extern al rapoartelor financiare ale Curții, etc. 

În contextul celor prezentate, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a apreciat susținerea oferită instituției supreme de audit de către Transparency International – Moldova și a menționat că scopul activităților realizate de comisie este fortificarea disciplinei financiare și utilizarea cu randament înalt a banului și patrimoniului public.

Avem o colaborare permanentă și productivă cu colegii de la Curtea de Conturi, inclusiv cu experții străini care activează în cadrul Curții, în vederea eficientizării activității noastre comune,” a declarat președinta comisiei.

Studiul privind evaluarea instituțională alternativă a Curții de Conturi a fost publicat în luna martie 2021 și are ca repere cinci indicatori de bază: independență, integritate, responsabilitate, transparență, eficiență.

07.12.2021 - Prezentarea rezultatelor sondajului privind evaluarea instituțională alternativă a Curții de Conturi, cu participarea președintelui Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și secretarului comisiei, Oleg Canațui

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...