Modificarea Legii privind ocrotirea monumentelor va fi subiectul consultărilor publice la Parlament

Chișinău, 5 noiembrie 2021 – Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va desfășura consultări publice pe marginea proiectului de lege nr. 322 din 3 noiembrie 2021, care prevede modificarea Legii nr.1530 din 22 iunie 1993 privind ocrotirea monumentelor.

Consultările publice vor avea loc luni, 8 noiembrie 2021, la ora 14.00, în biroul 114 din incinta Parlamentului Republicii Moldova. Doritorii de a participa la consultări, cu prezență fizică sau online, își vor confirma participarea, până pe 8 noiembrie 2021, ora 9:00, la adresa  electronică: calin.cazacu@parlament.md  sau la numărul de telefon: 060897208.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind ocrotirea monumentelor a fost elaborat în scopul înlăturării mai multor ambiguități și neconcordanțe în cadrul legal existent. Prin aprobarea documentului se introduc norme juridice noi, care au ca scop consolidarea domeniului protejării monumentelor istorice în calitate de activitate de interes public național.

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More