Relațiile de cooperare moldo-letone, discutate la întrevederea Președintelui Parlamentului cu ambasadorul Republicii Letonia

Chișinău, 5 noiembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Letonia în țara noastră, Uldis Mikuts. Discuțiile s-au axat pe stadiul actual al raporturilor de colaborare moldo-letone și pe oportunitățile de extindere a acestora.  

Igor Grosu s-a pronunțat pentru valorificarea potențialului de cooperare prin efectuarea unor vizite reciproce la nivelul conducerii parlamentelor, al comisiilor parlamentare de profil, al grupurilor de prietenie și funcționarilor din secretariatele parlamentelor.

Referindu-se la prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a, Igor Grosu a vorbit despre reformarea justiției. ”Este un obiectiv primordial al guvernării realizarea căruia va duce la progrese în celelalte domenii”, a menționat Președintele Parlamentului. 

De asemenea, Speakerul a punctat, printre prioritățile conducerii țării, asigurarea securității energetice și crearea unui climat de afaceri atractiv.

La rândul său, diplomatul leton a exprimat disponibilitatea Republicii Letonia de a împărtăși în continuare experiența și de a oferi sprijinul necesar pentru ca țara  noastră să avanseze pe calea modernizării europene.

În mod special, Președintele Parlamentului a mulțumit Republicii Letonia pentru suportul acordat în combaterea pandemiei de Covid-19. Oficialii au fost unanimi privind importanța informării corecte a populației despre necesitatea vitală a imunizării.

05.11.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor GROSU, cu Ambasadorul Republicii Letonia la Chișinău, Uldis Mikuts

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More