Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor

Ziua Internaţională a Romilor este sărbătorită pe 8 aprilie, când cinstim bogata și frumoasa istorie și cultură a romilor.

Totodată, această zi este un prilej de a comemora cei aproape jumătate de milion de romi omorâți în timpul Celui de-al doilea război mondial în lagărele de concentrare naziste.

Din păcate și astăzi romii se confruntă cu discriminarea în viața de zi de zi.  Dar într-o lume civilizată nimeni nu trebuie să fie marginalizat pe motiv de etnie sau pe motiv că împărtășește alte valori. Pacea și buna înțelegere a tuturor etniilor prezente în Republica Moldova trebuie păstrată și promovată.

Profit de prilej pentru a adresa tuturor romilor din țara noastră calde felicitări cu ocazia zile de astăzi. Vă mulțumim că ne îmbogățiți prin cultura voastră originală și sclipitoare, prin spiritul de libertate, din care, sunt sigură, se pot inspira și învață și alte popoare.  Vă doresc sănătate, belșug și fericire în familii!   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More