Deputații examinează modificarea legislației privind OCN, pentru a proteja consumatorii de credite

Chișinău, 08 aprilie 2021 – Deputații examinează oportunitatea modificării legislației care reglementează activitatea Organizațiilor de creditare nebancară (OCN), în scopul protejării consumatorilor de credite.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la organizațiile de creditare nebancară.

Proiectul prevede plafonarea costului maxim al creditului, format din dobânzi, comisioane, taxe, penalități, dobânzi de întârziere și orice alt tip de plăți. Se propune la limita maximă a tuturor plăților aferente unui  contract de acordare a creditului nebancar sau de leasing financiar pentru clientul persoană fizică să nu depășească ½ din valoarea sumei împrumutate, pentru perioada de 2 ani.

Autorul PROIECTULUI este Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA. 

Inițiativa legislativă vine ca urmare a mai multor petiții și plângeri înregistrate de la persoanele fizice — beneficiari de credite de consum accesate de la OCN.

Membrii Comisiei au susținut inițiativa pentru prima lectură, urmând ca pentru cea de-a doua lectură să fie studiate propunerile instituțiilor relevante, menite să îmbunătățească proiectul de lege.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More