Mesajul Președintelui Parlamentului cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei

Familia este nucleul și inima societății și are o importanță deosebită pentru comunitatea umană. În familie omul găsește grija și protecția, dragostea și alinarea. De aici învață primele abilități de comunicare, de asumare a unor decizii comune și de responsabilitate pentru acestea. Familia este un refugiu în cele mai dificile momente de-a lungul întregii vieți.

Statul de drept oferă oportunități egale tuturor familiilor, inclusiv celor monoparentale, familiilor numeroase, cu nevoi speciale sau cu venituri modeste… Actualul Parlament și-a propus din start protecția socială a cetățenilor drept prioritatea de bază a activității sale, pentru că interesele cetățenilor sunt primordiale pentru noi și pentru că un stat puternic este constituit din familii fericite. Nu în zădar cele mai multe legi adoptate de actualul legislativ sunt din domeniile protecției sociale, sănătății și familiei, educației și culturii, drepturilor omului.

Starea de urgență în care ne-am aflat timp de două luni, cu toate dificultățile sale, ne-a oferit șansa de a fi mai mult timp alături de familie, de a completa deficitul de atenție părintească de care suferă copiii moderni, de a revedea și a aprecia valorile familiale.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei adresez tuturor cetățenilor Republicii Moldova calde felicitări, împreună cu sincere urări de sănătate, înțelegere și bunăstare. Aveți grijă de familie, fiecare familie este unică și frumoasă! Iar Moldova este familia noastră comună!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...