Deputatul Vasile Bolea participă la un eveniment prilejuit de aniversarea a 30-a a Cartei de la Paris

Chișinău, 20 noiembrie 2020 – Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securiate  și Cooperare în Europa (AP OSCE), în parteneriat cu delegația franceză la AP OSCE, organizează, astăzi, în format online, un eveniment jubiliar pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a Cartei de la Paris pentru Noua Europă.

Activitatea, prezidată de șefa delegației franceze la AP OSCE, Sereine Mauborgne, și moderată de Secretarul General al AP OSCE, Roberto Montella, reunește deputați ai legislativelor naționale. Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat la acest eveniment de deputatul Vasile Bolea, șef al delegației la AP OSCE.

Participanții discută despre rolul distinct al Adunării în susținerea activității Organizației, atât prin intermediul diplomației parlamentare, cât și prin activitatea legislatorilor în cadrul parlamentelor naționale.

Potrivit organizatorilor, AP OSCE este în continuare gata să contribuie cu un set de inițiative – în special prin mobilizarea capacității sale de a genera propulsare politică și prin sensibilizarea opiniei publice – pentru a stimula activitatea OSCE și pentru a readuce atenția politică de nivel înalt asupra acesteia.

Carta de la Paris a fost adoptată în cadrul celui de-al doilea Summit al Șefilor de State sau de Guverne al Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa (CSCE), care a avut loc la Paris în perioada 19 – 21 noiembrie 1990. Evenimentul a marcat sfârșitul Războiului Rece și a pus bazele OSCE.

În acești 30 de ani, OSCE a oferit statelor sale participante – 57 la număr, o platformă de dialog pentru discutarea problemelor comune de securitate.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More