Mesaj al Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali

Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată anual, în întreaga lume, la 12 mai, cu scopul de a readuce în prim-plan importanța rolului asistentului medical în sistemul de ocrotire a sănătății. Cu acest prilej, adresez tuturor asistenților medicali din Republica Moldova sincere și calde felicitări, însoțite de cuvinte de recunoștință profundă.

Fără Dumneavoastră munca unei echipe medicale de recuperare, de îngrijire și consiliere a pacientului nu ar fi fost posibilă.

Vă mulțumim pentru abnegație și profesionalism și, în mod deosebit, pentru faptul că și în aceste clipe grele ați rămas fideli Jurământului, fiind în prima linie a luptei cu pandemia ”COVID-19”. Activitatea Dumneavoastră, plină de risc pentru propria sănătate, este de-a dreptul eroică. Toată țară, întreaga lume își pune speranța în Dumneavoastră. Ne închinăm și vă dorim multă sănătate, fericire, sprijinul colegilor și recunoștința pacienților!

Vă asigur că Parlamentul va continua eforturile de susținere și încurajare a activității Dumneavoastră și că suntem în proces de identificare a unor noi măsuri pentru a vă sprijini.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...