Membrii Comisiei speciale își exprimă dezacordul vizavi de declarațiile deputatei Violeta Ivanov

Chișinău, 23 septembrie 2020 – Membrii Comisiei speciale pentru elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030 își exprimă dezacordul și indignarea vizavi de declarațiile deputatei Violeta Ivanov, făcute astăzi în cadrul unui briefing de presă, privind activitatea Comisiei.

În opinia președintelui Comisiei speciale, deputatului independent Alexandr Oleinic, declarațiile deputatei Violeta Ivanov au fost făcute fără cunoștință de cauză despre activitatea Comisiei din momentul creării și constituie mai mult o încercare de PR electoral, lansat în spațiul public de un potențial concurent electoral în campania prezidențială din 1 noiembrie 2020.

Mai mult, fracțiunea Partidului ”Șor” și-a nominalizat reprezentantul doar în cadrul ultimei ședințe a Parlamentului, fapt prin care se explică neparticiparea deputatei Violeta Ivanov la ședințele Comisiei.

Alexandr Oleinic: ”Dacă fracțiunea care a înaintat-o în Comisie ar fi făcut acest lucru la momentul constituirii acesteia, atunci doamna Ivanov ar fi cunoscut din prima sursă despre toate discuțiile din cadrul ședințelor organizate în perioada vacanței parlamentare cu reprezentanții diferitor instituții de stat, partenerii de dezvoltare, etc. Mai mult, problemele în agricultură, inclusiv la capitolul irigare, au apărut nu azi sau ieri. Ele au o ”istorie cu barbă” în Republica Moldova și Violeta Ivanov, în calitate de ministru al Ecologiei și Resurselor Naturale,  a avut toate pârghiile de a veni cu programe și proiecte de soluționare a acestora. Și dacă atunci era mai pro activă, nu trebuia să vin cu inițiative legislative de acest gen acum”. 

Pe parcursul lunilor august și septembrie au fost organizate mai multe ședințe ale Comisiei speciale, în cadrul cărora au fost discutate și aprobate mai multe decizii privind acțiunile care urmează a fi implementate pentru elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030.

Comisia specială în comun cu partenerii de dezvoltare a avansat în identificarea și selectarea experților naționali ce vor asigura elaborarea documentului de politici. Partenerii de dezvoltare vor asigura selectarea și finanțarea a câte 2 experți naționali după cum urmează:

  • MAC-P – expert în metodologie și  expert de mediu;
  • – manager de echipă și expert în domeniul agrar;
  • – expert legal și expert în domeniul hidrografic.

Odată cu finalizarea etapei de selectare a experților, Comisia specială se va întruni în ședințe  conform orarului prestabilit.

Notă: Foto – din arhivă

Comisia specială pentru elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...