Membrii Comisiei pentru control bugetar a AIP CSI vor face schimb de informații privind elaborarea și adoptarea bugetelor de stat în țările membre

Chișinău, 22 octombrie 2020 – Deputatul Vladimir Vitiuc, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană, participă la ședința Comisiei permanente pentru control bugetar a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Reuniunea se desfășoară, astăzi, în regim online, fiind moderată de la sediul organizației – Palatul Tavriceski din Sankt-Petersburg.

În cadrul ședinței, deputații parlamentelor naționale vor face schimb de informații cu privire la elaborarea și adoptarea în statele membre ale AIP CSI a legilor privind bugetul de stat pentru anul viitor.

Totodată, membrii Comisiei și oficialii din cadrul Secretariatului Consiliului AIP CSI vor dezbate ajustările la capitolele de venituri și cheltuieli ale Adunării Interparlamentare a CSI în anul 2020, precum și proiectul de venituri și cheltuieli pentru asigurarea activității organizației în anul 2021.

În mod aparte deputații vor examina finanțarea activității Adunării Interparlamentare a Tinerilor din CSI și a Forumului cultural-educațional ”Copiii Comunității”.  

În ordinea de zi a ședinței sunt incluse și proiectele planului de lucru al AIP CSI pentru anul 2021 și al Comisiei pentru control bugetar, în special.

Din AIP CSI fac parte Parlamentele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Principalele obiective ale AIP CSI sunt adoptarea recomandărilor privind armonizarea legislațiilor statelor membre CSI, promovarea schimbului de informații juridice între statele participante, alte aspecte de cooperare interparlamentară, stipulate în Convenția privind Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI din 26 mai 1995.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...