Deputatul Radu Mudreac va prezida ședința Comisiei permanente a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie

Chișinău, 22 octombrie 2020 – Deputatul Radu Mudreac, președinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară, participă astăzi, în regim online, la Reuniunea Comisiei permanente a Adunării Interparlamentare (AIP) a Comunității Statelor Independente (CSI) pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie, a cărei președinție o deține.

În cadrul evenimentului vor fi abordate, sub aspect legislativ, subiecte care se referă la sistemele de informații de stat în domeniul protecției și siguranței mediului, managementul resurselor naturale, regimul juridic al teritoriilor afectate de contaminarea radioactivă etc.

De asemenea, se va discuta despre siguranța și accesul la informațiile de mediu, gestionarea deșeurilor de producție și consum, ariile naturale special protejate, precum și despre îmbunătățirea legislației în domeniul politicii agricole, a resurselor naturale și a ecologiei.

Totodată, participanții urmează să analizeze modul și procedura de implementare a planului de activități pentru anii 2020 – 2022 și să aprobe data și agenda preliminară a următoarei ședințe a comisiei.

În cadrul ședinței vor fi aleși vicepreședinții Comisiei permanente pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie.

Adunarea Interparlamentară a CSI, creată la 27 martie 1992, este constituită din Parlamentele a 10 țări membre ale CSI. Sediul organizației se află în orașul Sankt-Petersburg, Federația Rusă.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AIP a CSI este formată din 20 de deputați și este condusă de Vladimir Golovatiuc, membru al Fracțiunii Partidului Socialiștilor.

(Foto – din arhivă)

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More