Mai multe servicii publice vor putea fi accesate în format electronic

Chișinău, 31 martie 2022 – Proiectul de lege care prevede eliminarea prin digitizare a mai multor extrase din diverse registre de stat, a fost aprobat, astăzi, în lectura a doua.

DOCUEMNTUL va permite emiterea, în format electronic, a cinci tipuri de extrase: certificatul privind lipsa sau existența datoriilor la bugetul de stat; extrasul din Registrul bunurilor imobile; informații privind stagiul de cotizare; cazierul judiciar; informații din Registrul de stat și din actele de constituire ale persoane juridice.

De asemenea, va fi posibilă generarea și descărcarea acestor documente în format electronic, semnarea lor prin intermediul cabinetului personal (mCabinet), cu titlu gratuit. 

O nouă reglementare se referă și la posibilitatea de acordare a unor împuterniciri de reprezentare, în baza semnăturii electronice, pentru obținerea unor servicii publice, precum eliberarea actelor de identitate sau a duplicatelor actelor de stare civilă.

Proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și Codului fiscal al Republici Moldova a fost adoptat  cu votul a 80 de deputați și va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.

31.03.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...