Măsurile de prevenire a contrabandei cu produse alcoolice, aprobate în lectură finală

Chișinău, 31 martie 2022 – Modificările la Legea cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice au fost adoptate în lectură finală.

Scopul PROIECTULUI este de a garanta autenticitatea și calitatea înaltă a acestor tipuri de produse, de a asigura trasabilitatea producției și comercializării și de a exclude concurența neloială în acest sector.

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că, în urma consultărilor publice organizate, s-a decis menținerea obligativității de aplicare a dopului cu dispersie la îmbutelierea băuturilor alcoolice tari.

”Această prevedere este obligatorie și la importul acestei băuturi, din alte țări terțe. Deci, fiecare producător de această băutură în Republica Moldova, în mod obligatoriu, trebuie să-și pună în linia de producere utilaj care îi permite să pună acest dop de dispersie”, a declarat președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea.

Proiectul de lege mai prevede includerea obligativității de prezentare a declarației de fabricare și de circulație, care va conține date pentru fiecare categorie de produs despre stocul la începutul anului, producerea, comercializarea și stocul la finele anului. Aceste date vor fi folosite la elaborarea prognozelor de dezvoltare a sectoarelor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...