Legea cadastrului bunurilor imobile a fost modificată

Chișinău, 20 iulie 2020 – Deputații au aprobat, în lectura finală, în cadrul ședinței de astăzi, modificări la Legea cadastrului bunurilor imobile.

Proiectul are ca obiectiv aducerea în concordanță a legii vizate cu reglementările Codului civil privind activitatea de înregistrare și propune soluții practice referitoare la evidența registrului bunurilor materiale.

De asemenea, în urma modificărilor votate va fi creat cadrul legal necesar pentru finalizarea cadastrului bunurilor imobile pe întreg teritoriul țării care urmează a fi realizat în cadrul unui proiect implementat cu bani externi.

De notat că Asociația Internațională pentru Dezvoltare va oferi țării noastre un credit pentru proiectul de înregistrare funciară și evaluare a proprietății, care va contribui la finalizarea cadastrului bunurilor imobile prin realizarea înregistrării primare în cele 497 de localități rurale.

Modificările adoptate în ședință au ca finalitate crearea unei evidențe cadastrale a întreg teritoriul țării și asigurarea în final a unei gestionări eficiente a tuturor bunurilor imobile.

Tot astăzi, deputații au votat în cea de-a lectură modificări la o serie de acte normative  care  vin să eficientizeze politicile în domeniul reglementării prin autorizare a activității de întreprinzător. Modificările vor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării pieței imobiliare, cadastrului, imobiliar, sistemului geodezic și cartografic și prin care se va asigura continuitatea procesului de certificare a specialiștilor în domeniu.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...