Parlamentul a aprobat crearea Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate

Chișinău, 20 iulie 2020 – Atribuțiile în domeniul acreditării în sănătate vor fi excluse din arealul  de competență  a Agenției Naționale pentru Acreditare în Domeniul Sănătății și Asistenței Sociale și vor reveni Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate (CNEAS), care urmează a fi creat pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CNEAS va fi autoritate națională de evaluare si acreditare în sănătate, cu statut de persoană juridică, la autogestiune, non-profit.

Deputații au aprobat, în acest sens, un proiect de lege pentru modificarea unor acte legislative, în lectura finală, cu 70 de voturi.

Acesta prevede revenirea la entitățile existente anterior – Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Sericii Sociale, Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate și Inspecția Socială.

Aprobarea modificărilor și completărilor propuse vor crea premise pentru dezvoltarea unui sistem de evaluare și acreditare în sănătate modern, aliniat la rigorile internaționale, care va contribui la îmbunătățirea calității și siguranței serviciilor medicale prestate și creșterea gradului de satisfacție a pacienților.

Proiectul mai prevede modificarea termenelor de eliberare a certificatului de acreditare de la 7 la 15 zile calendaristice și a perioadei de autoevaluare a instituției/întreprinderii de la 10 la 30 zile calendaristice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...