La inițiativa deputatului Octavian Țîcu, la Parlament s-a desfășurat un eveniment de consemnare a Zilei de 27 martie 1918

Chișinău, 27 martie 2021 – La inițiativa deputatului neafiliat Octavian Țîcu, în Sala Europa a Parlamentului s-a desfășurat o ședință solemnă de consemnare a Zilei de 27 martie 1918, cu genericul ”103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost organizat cu susținerea și cu participarea deputaților din fracțiunile ACUM PLATFORMA DA, PAS, Blocul ACUM şi PDM.

Cu un cuvânt de salut au venit, de la distanță, Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

La ceremonie a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Diplomatul a venit cu un discurs în fața participanților.

Prezenți la eveniment, mai mulți parlamentari au adresat mesaje de salut prilejuite de consemnarea Zilei de 27 martie 1918, inclusiv deputații Maria Ciobanu și Iurie Reniță – Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA, deputații Virgiliu Pâslariuc și Petru Frunze – din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, deputații Monica Babuc și Ion Leucă – din partea Fracțiunii PDM.

La eveniment au mai participat oameni de știință, deputați în primul Parlament al Republicii Moldova, primari ai unor localități și politicieni din România, care la fel s-au adresat cu mesaje privind evenimentele din 27 martie 1918.     

În încheierea ceremoniei, Octavian Țîcu a dat citire Declarației ședinței solemne de consemnare a Zilei de 27 martie 1918.

27.03.2021 Ședința solemnă de consemnare a Zilei de 27 martie 19 - 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...