Fracțiunea PAS, după consultările de la Președinție: Considerăm că sunt întrunite ambele condiții pentru dizolvarea Parlamentului

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, Mihai Popșoi și Sergiu Litvinenco, au participat astăzi, 26 martie, la consultările organizate de Președinta Maia Sandu.

În urma discuțiilor, președintele Fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat: „În virtutea evenimentelor care s-au consumat ieri în Parlament, cu cea de-a doua tentativă de a învesti un Guvern, considerăm că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.

Dincolo de prestația lamentabilă a legislativului, pe care o vedem la fiecare ședință, unde sunt pe agendă proiecte populiste, asistăm la dezbateri sterile care nu au nimic comun cu interesul cetățenilor.

Cu referire la termene, nu am discutat termene. Un lucru pe care l-am transmis este că alegerile anticipate trebuie să aibă loc conform termenelor legale, asta va depinde și de răspunsul Curții Constituționale.ˮ

Totodată, președintele PAS a menționat că prioritatea zero rămâne gestionarea situației pandemice. Astfel, toate instituțiile statului care sunt antrenate în gestionarea crizei sanitare trebuie să depună efort maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse de situația pandemică.

În concluzie, Igor Grosu a făcut apel către toți actorii politici, indiferent de viziunile pe care le au, să se abțină de la presiuni și să lase instituțiile statului să-și facă meseria. Iar politicienii, în special cei prezenți în Parlament, să nu se concentreze pe dezbateri inutile, dar să vină în întâmpinarea Executivului atunci când va înainta spre adoptare legi care să susțină oamenii.

Fracțiunea PAS, Blocul ACUM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...