Implementarea sistemului ”e-Integritate”, inclsuiv a declarației de avere în format electronic, a fost un succes impunător pentru ANI

Chișinău, 13 mai 2020 – Raportul de activitate a Autorității Naționale de Integritate (ANI) pentru anul 2018 a fost prezentat, astăzi, membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

Obiectivele primordiale ale instituției în anul 2018 au fost elaborarea structurii ANI, ajustarea cadrului normativ, implementarea și asigurarea funcționalității sistemului informațional ”e-Integritate”, depunerea în termen a declarațiilor de avere și interese personale, încadrarea inspectorilor de integritate și a funcționarilor publici.

Potrivit instituției, un succes impunător pentru ANI a fost faptul că, începând cu 1 ianuarie 2018, Autoritatea a pus la dispoziția cetățenilor Republicii Moldova, sistemul informațional „e-Integritate”, care permite depunerea declarației de avere şi interese personale în format electronic.

”Prin acest sistem ANI şi-a propus să fie cât mai transparent la capitolul depunerea declarațiilor de avere și de interese, unul din cel mai important instrument de prevenire a corupției”, se arată în raport.

În 2018 au fost depuse 69 107 declaraţii de avere şi interese personale comparativ cu depunerea declarațiilor pe suport de hârtie în anul 2017 care au constituit 61 298 declarații.

Dezvoltarea electronică a declarației de avere și a intereselor personale este o parte integrantă a programului „e – Guvernare”.Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

13.05.2020 Ședința Comisiei juridice,numiri și imunități, on-line

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...