Igor Grosu, la întrevederea cu ministrul slovac de externe: Prioritatea zero a Parlamentului – combaterea corupției și reforma justiției

Chișinău, 15 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, Ivan Korčok, aflat în vizită oficială în țara noastră. Din delegație au făcut parte Ambasadorul Dušan Dacho, și alți oficiali slovaci. 

Igor Grosu a salutat prezența demnitarului slovac în țara noastră și a profitat de ocazie pentru a-i mulțumi pentru ajutorul pe care Slovacia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor în plan politic, economic și pentru diverse proiecte sociale. „Am apreciat, totodată, sprijinul acordat, de la începutul pandemiei, pentru sistemul nostru de sănătate. Sunt gesturi de solidaritate ce vor apropia și mai mult țările noastre”, a punctat Igor Grosu.

Președintele a prezentat prioritățile legislativului de la Chișinău, printre care reformarea justiției, combaterea corupției, crearea climatului favorabil pentru investiții străine și afaceri.

În acest sens, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unor contacte parlamentare mai substanțiale, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Ivan Korčok a salutat aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a încurajat autoritățile statului în eforturile de modernizare a țării, menționând că reformele structurale reprezintă motorul creșterii bunăstării a populației.

15.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor GROSU, cu Ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korčok

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...