Ziua Internațională a Democrației, lansată la Parlament

Chișinău,  15 septembrie 2021 – Acțiunile de informare, dedicate Zilei Internaționale a Democrației au fost lansate, în dimineața zilei de astăzi, în scuarul Parlamentului. Primii vizitatori au fost un grup de turiști din țara vecină, Ucraina.

Doritorii de a cunoaște mai multe despre procesul legislativ,  activitatea deputaților și implicarea oamenilor în luarea deciziilor sunt așteptați, pe parcursul zilei de astăzi, până la ora 16.00.

Vizitatori vor putea discuta cu deputații și conducerea Parlamentului, vor urmări videografice despre activitatea legislativă, vor transmite mesaje sau solicitări deputaților în boxa pentru petiții. Totodată, funcționarii vor ajuta doritorii să formuleze și să expedieze corect o petiție sau să înregistreze o solicitare pentru o vizită de informare în Parlament

Cu începere de la ora 13:00 și până la 15:30, angajații instituției legislative vor organiza tururi ghidate ale clădirii Legislativului, cu ore prestabilite din jumătate în jumătate de oră,  pentru toți doritorii.  Grupurile vor fi formate din maxim 10 persoane, iar intrarea se va face în baza unui act de identitate, însoțit de unul din următoarele acte: certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Copiii se vor bucura de un spațiu special amenajat pentru ei, unde vor putea desena, face puzzle și distra.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008,   data de 15 septembrie să fie marcată Ziua Internațională a Democrației. Aceasta are menirea de a sărbători democrația și de a aminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

241959553_1280491692381448_2891313702181226380_n

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...