Doina Gherman a discutat cu Uldis Mikuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei la Chișinău

Chișinău, 14 septembrie 2021 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. Uldis Mikuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei în Republica Moldova.

Oficialii au abordat evoluțiile privind implementarea reformelor în țara noastră. În context, Doina Gherman a mulțumit statul leton pentru sprijinul și asistența acordată în acest sens de-a lungul timpului țării noastre.

“Suntem determinați să avansăm în implementarea agendei de reforme, în special reforma justiției și lupta cu corupția. Astfel, vom reuși să obținem rezultate pozitive și în alte domenii importante pentru cetățeni: educație, sănătate, economie, etc”.

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a remarcat și importanța Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, optând pentru un dialog deschis și dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Ambasadorul Uldis Mikuts a confirmat disponibilitatea Letoniei de susținere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și de a împărtăși cu țara noastră din propria experiență.  

La final, interlocutorii au discutat și posibilitatea unei reuniuni comune la Chișinău. Astfel, în perioada imediat următoare, oficiali din Republica Moldova și Letonia ar urma să aibă mai multe întrevederi.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...