Gruparea Șor – Candu a fost înregistrată ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislației. PDM cere în judecată ASP să-și anuleze decizia de înregistrare a formațiunii

PDM a adresat o cerere de chemare în judecată a ASP pentru a anula decizia de înregistrare a formațiuni „Pro Moldova”. Fracțiunea PDM a semnat și o scrisoare către Agenția Servicii Publice în  care cerea anulareaînregistrării Partidului politic ”Pro Moldova”.

Motivul invocat este  că formațiunea a fost înregistrată ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislației.

1.Astfel,se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină. De menționat că în Registrul persoanelor juridice pe pagina web a Agenției Servicii Publice mai sunt înregistrate persoane juridice care conțin denumirea ”Pro Moldova” și anume – Asociația Obștească „PRO MOLDOVA SOCIAL”, Asociația pentru Modernizare și Integrare Europeană ”Millenium Pro Moldova”, Asociația Obștească Liga Tinerilor pentru Drepturile Omului ”Pro Moldova” , care au fost înregistrate anterior datei de 18.06.2020.

2.Totodată, nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condițiile stabilite de Guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului și anume ”Moldova”, condiție obligatorie prevăzută de lege.

3.Nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puțin  de patru mii, cu îndeplinirea condiției ca membrii acestuia să fie domiciliați în cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unitățile administrativ-teritoriale menționate. 

Fracțiunea Parlamentară PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...