Echitate pentru PRO MOLDOVA

Deputații PRO MOLDOVA Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu au avut o întrevedere cu șeful adjunct al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Gary Davies. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre procesul electoral pentru alegerile prezidențiale.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii despre procesul electoral, care a început cu stângul în Republica Moldova, fapt ce ar putea sta la baza fraudării alegerilor.

Reprezentanții PRO MOLDOVA i-au comunicat diplomatului despre dublele standarde și reaua intenție pe care a demonstrat-o CEC în raport cu candidatul PRO MOLDOVA la alegerile prezidențiale Andrian Candu. Prin refuzul de a înregistra un candidat care a îndeplinit cerințele legale pentru a fi înscris în cursa electorală, i s-a încălcat dreptul fundamental de a fi ales și a alege cetățenilor care și-au exprimat susținerea și încrederea PRO CANDU. 

Totodată, Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu au comunicat poziția fermă și determinarea PRO MOLDOVA de a lupta până la capăt, în instituțiile naționale și internaționale pentru a demonstra ilegalitățile și abuzurile comise de CEC, care execută comenzile politice ale lui Dodon.

La rândul său, Gary Davies a comunicat că Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va urmări atent desfășurarea procesului electoral, pentru a se asigura că vor avea loc alegeri libere, corecte și democratice, iar drepturile sunt respectate.

Amintim că, la data de 18 septembrie, cu votul a 5 membri, CEC a respins cererea de înregistrare la alegerile prezidențiale a candidatului PRO MOLDOVA, Andrian Candu. Acesta a prezentat liste de subscripție cu semnăturile a 25 de mii de persoane. Din cauza erorilor sistemului CEC, cca 5 mii de semnături au fost invalidate. Membrii comisiei au evitat să examineze argumentele suplimentare prezentate de grupul de inițiativă al candidatului Andrian Candu, pentru validarea a peste 400 de semnături legitime din 218 necesare.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...