Echipamentul de digitalizare al Bibliotecii Naționale urmează a fi îmbunătățit, cu sprijinul financiar al Japoniei

Chișinău, 8 septembrie 2020 Echipamentul de digitalizare al Bibliotecii Naționale urmează a fi îmbunătățit, cu sprijinul financiar al Japoniei. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, proiectele la acest subiect și va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de cooperare economică între Republica Moldova și Japonia, precum și a Acordului de grant cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

Japonia va acorda țării noastre un grant în valoare de 43,7 milioane de yeni japonezi pentru implementarea Proiectului ”Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”. Sprijinul financiar va fi utilizat pentru consolidarea capacităților Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care, în prezent, nu deține un echipament de digitalizare a fondului de carte.

Obiectivul proiectului este de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general, disponibile în Bibliotecă și în instituțiile partenere. Proiectul va contribui la creșterea gradului de accesibilitate a societății la resursele din biblioteci prin îmbunătățirea echipamentelor necesare digitalizării, indexării și conservării resurselor. Acest lucru va contribui, în ultimă instanță, la îmbunătățirea calității serviciilor publice.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea economică, întocmit prin schimb de note, a fost semnat la Chișinău, pe data de 29 iunie 2020. Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului ”Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale” a fost semnat pe data de 14 iulie 2020.

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe din 8 septembrie 2020.

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe din 8 septembrie 2020. Ordinea de zi – https://bit.ly/3icW7Vl

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Вторник, 8 сентября 2020 г.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...