Discuții publice, organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, organizează miercuri, 12 august 2020, ora 10.00, sala Europa, sediul Parlamentului, un eveniment în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, care are drept scop aprofundarea relației de colaborare a Legislativului cu tinerii, precum și continuarea dialogului despre acțiunile necesare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea acestei colaborări, implicarea tinerilor în procesul decizional, educarea și promovarea unei societăți bazate pe valori democratice.

În cadrul evenimentului vor fi analizate necesitățile, aspirațiile și provocările cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reprezentanți ai organizațiilor de tineret și parteneri de dezvoltare.

În context, ținem să Vă informăm că în decembrie 2019, Comisia parlamentară de profil a aprobat Raportul de evaluare ex-post de impact a Legii nr. 215/2016 cu privire la tineret. Acest raport reprezintă o evaluare complexă a impactului legislativ și eficiența acestei legi. Astfel, prin decizia Comisiei din 24.07.2019, a fost creat un Grup de lucru, cu participarea largă a organizațiilor de tineret, pentru identificarea, elaborarea și definitivarea soluțiilor legislative în scopul perfecționării legislației în domeniul tineretului. Sinteza propunerilor a fost consultată cu Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova și Ministerul Justiției. Urmare a evaluării supra menționate, actualmente se află în proces de analiză și definitivare un nou proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la tineret.

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...