Dezvoltarea colaborării dintre Republica Moldova și Lituania, discutată la Parlament

Chișinău, 25 februarie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea  a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Gabrielius Landsbergis,  care efectuează o vizită în țara noastră. La discuții a participat și deputata Veronica Roșca, președinta Grupului  parlamentar de prietenie cu Republica Lituania.

Oficialii au trecut în revistă cooperarea bilaterală în mai multe domenii, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, dar și în cadrul organizațiilor internaționale, și au abordat subiecte de actualitate, cum ar fi criza politică din Republica Moldova și pandemia COVID-19.

Vicepreședintele Parlamentului a exprimat recunoștință pentru asistența umanitară acordată țării noastre de către Lituania,  sub formă de echipament pentru combaterea COVID-19. De asemenea, oficialul a mulțumit pentru sprijinul la implementarea  reformelor structurale la nivel național.

”Lituania este unul dintre cei mai apropiați parteneri și susținători ai Republicii Moldova în parcursul de cooperare europeană. Apreciem dezvoltarea pe linie ascendentă a relațiilor dintre țările noastre și dorim consolidarea acestei cooperării”, a spus Vlad Batrîncea. 

La rândul ei, Veronica Roșca s-a pronunțat pentru intensificarea dialogului parlamentar dintre cele două țări. Deputata a adăugat că Lituania este un model de realizare a reformei teritorial-administrative, bunei guvernări, iar țara noastră ar putea prelua această experiență  pentru a o implementa.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Gabrielius Landsbergis, a  reiterat disponibilitatea țării sale de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european și punerea în aplicare a reformelor în interesul cetățenilor.

Interlocutorii s-au arătat deschiși pentru identificarea a noi oportunități de dezvoltare a colaborării dintre cele două țări.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...