Inga Grigoriu și Angel Agache reprezintă Moldova la reuniunea Comitetelor generale ale AP OSCE

Chișinău, 25 februarie 2021 – Deputații Inga Grigoriu – vicepreședinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, și Angel Agache – membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, în calitate de membri ai delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), reprezintă Legislativul Republicii Moldova la reuniunea comună a Comitetelor generale ale AP OSCE.

Ședința a întrunit membri ai Comitetului pentru afaceri politice și securitate, Comitetului pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu înconjurător, Comitetului pentru democrație, drepturile omului și întrebări umanitare.

La deschiderea reuniunii comune au luat cuvântul Președintele Consiliului Național al Austriei Wolfgang Sobotka, Președintele Adunării Parlamentare a OSCE Peter Lord Bowness, Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul afacerilor externe al Suediei Ann Linde, Secretarul general al OSCE Helga M. Schmid. Va urma o sesiune de întrebări, răspunsuri și dezbateri.

În după-amiaza zilei de astăzi, va avea loc ședința separată a Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, iar pe parcursul zilei de vineri se vor întruni în ședințe Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant și Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare.

Ședințele comitetelor au loc în cadrul celei de-a XX-a reuniuni  a AP OSCE care se desfășoară în perioada 24-26 februarie, în regim online, cu participarea a circa 270 de parlamentari și reprezentanți de nivel înalt ai guvernelor țărilor membre.

Republica Moldova a aderat la Conferința pentru Securitate şi Cooperare în Europa la 30 ianuarie 1992, iar la 26 februarie a aceluiași an a semnat Actul Final de la Helsinki.

Regatul Suediei a preluat Președinția OSCE la 1 ianuarie 2021. În perioada 16-17 februarie 2021, Republica Moldova a fost vizitată de Ann Linde, Ministrul afacerilor externe al Regatului Suediei, Președintele în exercițiu al OSCE. În cadrul vizitei Ann Linde a avut întrevederi cu oficiali de stat, cu reprezentanți ai societății civile și a efectuat o vizită în regiunea transnistreană.

25.02.2021  Participarea deputaților Inga Grigoriu și Angel Agache – membri ai delegației parlamentare la AP OSCE - la reuniunea comună a Comitetelor generale ale AP OSCE

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More