Mesaj de condoleanțe în legătură cu încetarea din viață a lui Andrei GHERMAN

Adresez familiei, rudelor, prietenilor și colegilor lui Andrei GHERMAN sincere mele compasiuni în legătură cu trecerea sa în neființă, după o boală lungă și cumplită. Este o pierdere mare pentru toți, or, Andrei GHERMAN a lăsat o urmă importantă în sistemul ocrotirii sănătății din Republica Moldova.    

Empatia și dorința de a ajuta oamenii l-au adus în profesie și nu l-au părăsit de-a lungul vieții – fie că lucra felcer, medic ordinator, medic-șef adjunct sau medic-șef la Dispensarul dermato-venerologic republican, fie că activa ca funcționar la ministerul sănătății și chiar atunci când a deținut funcția de ministru al sănătății.

A fost printre pionerii Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală în Republica Moldova. Atunci când puțini credeau în succesul acestuia, Andrei GHERMAN și alți entuziaști patrioți, pe 1 ianuarie 2004, au dat start unui mecanism performant, eficient și echitabil de finanțare și funcționare a instituţiilor medico-sanitare publice din ţara noastră. Cel puțin pentru aceasta Republica Moldova întotdeauna îi va fi recunoscătoare.   

Depanând amintirile despre colaborarea noastră în componența Guvernului Republicii Moldova din anii 2001-2005, a câta oară constat că Andrei GHERMAN a întruchipat o personalitate integră, un coleg de nădejde și un om cu inimă fierbinte ce a încălzit foarte multă lume. Așa îl vom ține minte.

Dumnezeu să îl ierte și să-l primească în împărăția cerului!

Zinaida GRECEANÎI, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More