Adrian Albu, Secretarul General al Parlamentului, a discutat cu Șefa Secretariatului Comitetului pentru afacerile UE al Bundestagului german

Chișinău, 21 octombrie 2020 – Adrian Albu, Secretarul General al Parlamentului, a avut, astăzi, o întrevedere online cu  Heike Baddenhausen, Șefa Secretariatului Comitetului pentru afacerile UE al Bundestagului Republicii Federale Germania.

Discuțiile au vizat cooperarea regională între administrațiile parlamentare în țările Parteneriatului Estic și sprijinul pe care îl poate oferi în continuare în acest sens Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În debutul discuțiilor Heike Baddenhausen l-a felicitat pe Adrian Albu cu ocazia recentei sale alegeri în funcția de Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic și i-a urat succes în această activitate.

Oficialul german a exprimat deplina deschidere pentru cooperarea cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova în domeniile solicitate, precum și disponibilitatea de a oferi suport pentru implementarea unor inițiative concrete.

În context, Adrian Albu a punctat trei domenii prioritare pentru Secretariatul Parlamentului: dezvoltarea strategică; comunicarea cu cetățenii, societatea civilă și mass-media; instruirea personalului.     

Părțile au abordat posibilitatea creării unui centru de instruiri în cadrul instituției legislative cu antrenarea experților locali și străini.  

Au fost discutate și alte subiecte, inclusiv necesitatea identificării de instrumente noi și viabile pentru comunicare și colaborare în cadrul Rețelei Secretarilor Generali, pe timp de pandemie.   

De notat că, în martie 2020, s-a încheiat proiectul „Consolidarea administrației parlamentare în țările Parteneriatului estic” implementat de GIZ. Discuțiile de astăzi s-au încadrat în procesul de planificare a colaborării pentru perioada ulterioară.    

Fiind una dintre cele mai mari agenții de dezvoltare din lume, GIZ implementează în principal proiecte de cooperare tehnică ale Ministerului pentru Cooperare și Dezvoltare Economică al Germaniei. Scopul acestora este dezvoltarea durabilă prin consolidarea capacităților în numeroase domenii.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...