Deputatul Igor Vremea participă la ședința Comisiei permanente pentru chestiuni juridice a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente

Chișinău, 23 octombrie 2020 – Membrii Comisiei permanente pentru chestiuni juridice a Adunării Interparlamentare (AIP) a Comunității Statelor Independente (CSI) se întrunesc, astăzi, în ședință. La evenimentul, care are loc în format de videoconferință,  Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de Igor Vremea, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană.

Deputații vor discuta despre procesul de elaborare a actelor normative model în activitatea legislativă a parlamentelor statelor membre CSI. Este vorba despre  proiectele legilor-cadru privind asigurările, dreptul contractual, activitatea bancară investițională și fiduciară.

Totodată,  membrii comisiei vor analiza și aproba proiectul regulamentului  Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor-membre ale AIP CSI,  al filialelor, reprezentanțelor și  Consiliului științifico-consultativ al acestuia.

Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente, cu sediul la Sankt-Petersburg, Federația Rusă, a fost creată la 27 martie 1992.

Organizația este constituită din Parlamentele a 10 țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI este formată din 20 de deputați și este condusă de Vladimir Golovatiuc, membru al Fracțiunii Partidului Socialiștilor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...