Un nou test al sincerității pentru candidații la prezidențiale: PRO MOLDOVA optează pentru suport suplimentar pentru familiile cu copii

Dublarea scutirilor pentru impozitul pe venit pentru persoanele întreținute, indemnizație lunară pentru fiecare copil până la vârsta de 18 ani și o indemnizație anuală de studii, sunt prevederi care se conțin într-un nou proiect de lege elaborat de PRO MOLDOVA. 

”Acest proiect este așteptat de familiile sărăcite și mai mult de criza din acest an care nu este gestionată, pe motiv că Guvernul și deputații din majoritatea parlamentară sunt ocupați cu alegerile prezidențiale. Promisiuni de susținere financiară suplimentară a copiilor se regăsesc în programul principalilor candidați la funcția de președinte, motiv din care votarea acestui pachet de suport pentru familii până la 1 noiembrie ar contribui la creșterea încrederii alegătorilor față de candidați, dar, în primul rând, ar ajuta oamenii să aibă o bucată de pâine sigură pentru copii anul viitor”, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA. 

Proiectul prevede dublarea scutirilor pentru impozitului pe venit pentru persoanele întreținute de la  3.000 la 6.000 lei și de la 18.000 la 36.000 lei. De asemenea, se acordă posibilitatea obținerii de către reprezentantul legal a copilului indemnizația pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani în cazul decesului persoanei asigurate. Suplimentar propunem o indemnizație anuală de studii în cuantumul nu mai mic de 2.000 de lei, care se va plăti beneficiarului cu o lună până la începerea anului de studii și o indemnizație lunară nu mai mică de 200 de lei pentru fiecare copil până la vârsta de 18 ani

”Proiectul vine în susținerea oamenilor care au nevoie stringentă de ajutor financiar, iar pe termen mediu și lung propune măsuri active ale statului de încurajare a natalității”, a precizat deputata PRO MOLDOVA Elena Bacalu.

PRO MOLDOVA a transformat în proiecte de legi care pot fi votate imediat promisiunile candidaților la prezidențiale legate de majorarea pensiilor, modernizarea satelor și susținerea familiilor cu copii.

”Deocamdată apelul nostru de convocare a ședinței plenului a rămas fără răspuns, iar șansa de a proba responsabilitatea și sinceritatea promisiunilor făcute alegătorilor a rămas nevalorificată, chiar dacă mulți dintre candidați sunt susținuți de partide parlamentare”, a menționat Andrian Candu. 

Potrivit datelor provizorii prezentate de către Biroul Național de Statistică, în anul 2019, s-au înregistrat 32.022 de nou-născuți și 36.416 de decese. Totodată, ultimele studii publicate arată că în cca 12% dintre cazurile de divorț, motivul principal este starea financiară precară în familie. 

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More