Deputații Fracțiunii Partidului ȘOR au marcat 76 de ani de la sfârșitul Operațiunii Iași-Chișinău

Deputații și aleși locali ai Partidului ȘOR au marcat 76 de ani de la sfârșitul Operațiunii Iași-Chișinău.

Au consemnat 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Deputații Partidului ȘOR, aleși locali în CMC și lideri au formațiunii politice au depus flori și coroane la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău și la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. 

În primele ore ale dimineții de 24 august, deputații și consilierii municipali ai Partidului ȘOR au depus flori la Memorialul „Eternitate”  din Chișinău, unde au onorat memoria ostașilor-eliberatori cu un minut de reculegere.
„Libertatea ne-a costat scump – mii de eliberatori s-au jertfit pentru Victorie. Iar acum, ne amintim cu profundă recunoștință de toți cei care și-au apărat pământul natal și independența. Eroismul și rezistența ostașilor și apărătorilor din spatele frontului, tuturor celor care au restabilit orașele și satele noastre în anii de după război, trăiesc în inimile noastre”, se arată într-un mesaj al Partidului ȘOR în contextul celor 76 de ani de la eliberarea Moldovei. 

Deputații și lideri ai Partidului „ȘOR” au adus un omagiu eroilor căzuți și la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. În localitatea Șerpeni, pe malul Nistrului, în 1944, a avut loc una din cel mai sângeroase lupte din istoria celui de-al Doilea Război Mondial. În fiecare an, la 24 august, Moldova marchează Ziua eliberării de sub jugul fascist. În cadrul Operațiunii Iași-Chișinău au luptat sute de mii de soldați sovietici de diferite etnii. Peste 60 de mii de soldați au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei.

Fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More