Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, împreună cu Șeful statului și Prim-ministrul, a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”

Chișinău, 24 august 2020 – Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, împreună cu Șeful statului, Igor Dodon, și Prim-ministrul, Ion Chicu, a depus, în dimineața zilei de astăzi, flori la Complexul Memorial ”Eternitate”.

Ceremonia a fost prilejuită de cea de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

Speakerul a depus o coroană de flori la Focul Veșnic ”Flacăra Eternității”, iar ulterior – flori la Steaua ostașilor și la Monumentul ”Maica Îndurerată”.

Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia aniversării a 76-a a eliberării Moldovei, în care îndeamnă la păstrarea și transmiterea generațiilor viitoare a memoriei pentru fapta eroică a eliberatorilor. ”Nu trebuie să admitem orice încercare de a rescrie istoria, de a pune la îndoială însemnătatea autentică a Marei Victorii pentru istoria țării noastre și pentru istoria mondială”, se menționează, printre altele, în mesaj. Textul integral al mesajului este publicat aici: TEXT.

Pe 24 august 1944, orașul Chișinău a fost eliberat de cotropitorii fasciști, în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău desfășurate de Fronturile II și III Ucrainene ale Armatei Roșii și care este considerată de istoricii militari una dintre cele mai strălucite operațiuni ale Armatei Sovietice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...