PRO MOLDOVA cere examinarea de urgență a proiectului privind acordarea concediilor pentru îngrijirea copiilor de până la 10 ani

„Școlile nu sunt pregătite pentru a primi copii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Nu s-a făcut nimic pentru asigurarea studiilor de calitate și în siguranță pentru elevi și profesori, iar părinții sunt puși în situația de a duce întreaga povară a situației epidemiologice fără suport din partea statului”, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

Potrivit lui, în aceste condiții, este imperios necesară examinarea de urgență a proiectului de lege din 17 iulie curent, care prevede concedii de îngrijire a copiilor până la vârsta de 10 ani, în perioadele când activitatea instituțiilor de învățământ este sistată sau se desfășoară la distanță. Indemnizația urmează să fie nu mai mică decât salariul mediu pe economie, iar perioada respectivă de timp să fie inclusă în stagiul de muncă.

De menționat că, echipa PRO MOLDOVA a avut mai multe consultări cu profesorii și directorii de școli din țară și oamenii sunt indignați de situația creată și confirmă că instituțiile nu sunt pregătite pentru începerea anului de studii.

Amintim că, la distanță de jumătate de an de la declanșarea pandemiei, cu doar 10 zile până la începerea anului școlar au fost distribuite instrucțiunile finale privind măsurile de protecție ce trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, iar ieri a fost anunțată necesitatea semnării unei declarații pe propria răspundere pentru părinți. Modul în care au fost propuse cele două documente demonstrează clar că singura preocupare a guvernării este securizarea propriilor cariere și imagini, în timp ce profesorii, părinții și, cel mai important, elevii sunt lăsați în voia sorții.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...