Deputații au votat un proiect care permite livrarea medicamentelor la domiciliu

Chișinău, 19 martie 2021 – Deputații au votat un proiect de lege care instituie posibilitatea de a livra medicamente și produse parafarmaceutice la  domiciliu, de către întreprinderile farmaceutice.

În prima lectură, a fost aprobat PROIECTUL de lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” și Fracțiunii parlamentare ”Partidul Șor”, în contextul situației critice create în sistemul medical din Republica Moldova. 

”Având în vedere că persoanele bolnave de COVID-19 sunt obligate să stea în izolare, accesul la medicamente este limitat. Acest lucru se observă în special la persoanele care locuiesc singure, persoanele în etate, care nu pot să se deplaseze la farmacii pentru a procura cele necesare în vederea tratamentului virusului COVID-19 și nu au pe cine ruga pentru a le oferi ajutor”, a explicat Ruxanda Glavan, membru al Comisiei protecție socială, sănătate și familie, unul din autorii proiectului.

Modificarea legislației va garanta tuturor persoanelor acces nestingherit la medicamente, oferind posibilitatea de a le achiziționa la domiciliu, specifică deputata.

Proiectul urmează a fi aprobat și în lectura a doua.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...