Parlamentul a votat constituirea unei Comisii speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Chișinău, 19 martie 2021 – În cadrul Parlamentului, va fi constituită o Comisie specială, care va efectua selectarea candidaților la funcția de Ombudsman. O decizie în acest sens, a fost aprobată, astăzi, de către Legislativ. Aceasta urmează a fi alcătuită din membri ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități.

Din partea Comisiei drepturile omului și relații interetnice, în calitate de membri ai Comisiei au fost înaintați Doina Gherman, Igor Vremea, Oazu Nantoi, Ion Leucă și Nicolae Pascaru.

Din partea Comisiei juridice, numiri și imunități: Vasile Bolea, Eugeniu Nichiforciuc, Denis Ulanov, Dinu Plîngău, Alexandr Suhodolski.  

Comisia va desfășura concursul public, va selecta și va propune Parlamentului candidații pentru funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

De menționat că, la data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului. 

Interimatul funcției de Ombudsman este exercitat de către Maia Bănărescu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, până la numirea de către Legislativ a unei noi persoane în această funcție.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...