PAS sesizează Procuratura și CNA: Opriți licitația frauduloasă de 500 milioane de lei de la ASP

Deputatul PAS Radu Marian a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre faptul că se pregătește o nouă schemă de jecmănire a cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit lui, fiecare moldovean este furat cu aproape 300 lei, adică 30% din prețul achitat pentru eliberarea unui pașaport. În acest sens, deputatul va depune astăzi un demers la Procuratură, CNA pentru pornirea unui dosar penal pe acest caz.

„Schema a început de pe timpul lui Plahotniuc, acum, oamenii lui Dodon care conduc ASP vor să continue schema și mai departe. Așa cum deja se cunoaște în spațiul public, la 26 aprilie 2021, ASP a inițiat în mod urgent o achiziție publică în valoare de peste 500 milioane de lei de procurare a 1.5 milioane blanchete pentru pașapoarte și alte acte de identitate.

Și asta în condițiile în care există la ASP încă cel puțin 400 000 de blanchete disponibile, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ un an”, a precizat Radu Marian.

Deputatul a mai precizat că șefii lui Dodon de la ASP încearcă să aranjeze licitația pentru ca aceeași companie lituaniană, care a livrat blanchetele pentru pașapoarte în timpul guvernării lui Plahotniuc, să câștige și acum licitația și să continue jecmănirea  cetățenilor: „Însă planurile acestor șmecheri au fost un pic îngreunate de faptul că la tender a participat o altă companie cunoscută la nivel internațional, care a oferit, atenție, un preț de 3 ori mai mic pentru această achiziție -160 milioane lei.  Și știu că conducerea ASP-ul încearcă să caute tot felul de pretexte ca să elimine această întreprindere din concurs.”

Drept urmare, PAS face apel către toate instituțiile statului, Procuratura, SIS, CNA, inclusiv către Prim-ministrul interimar, să oprească această achiziție prin toate căile legale. De asemenea, ne adresăm și către angajații din ASP care sunt forțați de către conducerea socialistă și oamenii lui Dodon să finalizeze acest contract. „Nu comiteți ilegalități, nu-i lăsați să fure cetățeanul. Rezistați – ei vor fi fugăriți în curând de acolo după 11 iulie”.

Mai mult, Radu Marian va depune astăzi și un demers la Procuratură, CNA pentru pornirea unui dosar penal pe acest caz.

Fracțiunea parlamentară PAS, Blocul ACUM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More