De Ziua internațională a cooperației, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a felicitat angajații, membrii sindicatelor, profesorii și studenții din această ramură

În mesaj se arată:

”Adresez membrilor Uniunii centrale a cooperativelor de consum și tuturor subdiviziunilor acesteia felicitări cu ocazia Zilei internaționale a cooperației, care este celebrată anual, în prima sâmbătă a lunii iulie.

Sărbătoarea vine să accentueze rolul cooperației în salvarea și dezvoltarea economiilor, aceasta bazându-se pe principii de parteneriat și coparticipare și întrunind mult peste un miliard de membri cooperatori din întreaga lume.

Activitatea cooperatistă în Moldova a început la mijlocul secolului 19, inițial – prin anumite forme de asociere voluntară, ca astăzi să reprezinte o mișcare impunătoare cu importante activități economice, sociale, educaționale și cu propria federație sindicală. Criza pandemică a avut un impact nefast asupra activităților cooperației de consum în orașele și satele Moldovei, care pot și trebuie să fie reluate plenar și sprijinite de stat.  

Reiterez sincerele mele felicitări angajaților întreprinderilor din cooperația de consum, membrilor Federației sindicalelor „Moldsindcoopcomerţ”, corpului profesoral și studenților de la Universitatea cooperatist-comercială din Moldova, de la Colegiul cooperatist din Moldova și Școala profesională de la Soroca a ”Moldcoop”. Vă doresc multă sănătate, fericire și soluții novatoare pentru dezvoltarea acestei ramuri legendare”.

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More