Proiectul Tabăra parlamentară online s-a încheiat

Chișinău, 03 iulie 2020 –  73 de copii și tineri, din diferite raioane ale țării, au participat la Tabăra parlamentară online, un proiect inedit, lansat în premieră de Legislativul Republicii Moldova, în vara acestui an.

În ultima zi a celei de-a treia sesiuni, tinerii, cu  vârstă de 16-18 ani, au discutat cu vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc despre activitatea profesională și politică, sistemul de educație din Republica Moldova, examenele de Bacalaureat și îmbunătățirea învățământului de la distanță.  

385A3122

De asemenea, cu un mesaj de mulțumire și apreciere pentru implicare în proiect s-a adresat participanților secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii.

4

În perioada 15 iunie – 3 iulie curent, s-au desfășurat trei sesiuni, în cadrul cărora participanții,  cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani, s-au familiarizat cu istoria parlamentarismului, procesul legislativ, activitatea deputaților, a comisiilor permanente și a subdiviziunilor structurale ale instituției. Totodată, programul a inclus tur virtual ghidat prin clădirea Parlamentului, întâlnire online cu deputați în ”sala virtuală”, jocuri interactiv, quiz-uri, simularea activităților parlamentare, laborator de idei etc.

La discuțiile virtuale au participat deputații Dinu Plîngău, Victor Bologan, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, secretarul general al instituției Adrian Albu, secretarul general adjunct Lilia Melnic, reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei, ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare,  funcționari ai Comisiilor permanente și ai subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului, precum și jurnaliști TV.

385A1243
G76Q7706
G76Q7056
5R9A9799
G76Q6475
G76Q7402

În perioada imediat următoare, copiii și tinerii vor primi Certificate de participare la prima Tabără parlamentară online, care vor fi expediate la domiciliu.

Gazda celor trei sesiuni a fost Tatiana Cazacu, consultant principal în cadrul Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

15 iunie-03 iulie Tabăra parlamentară on-line (10-18 ani).

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...