Cu ocazia Zilei Independenței, Speakerul Zinaida Greceanîi, împreună cu alți deputați, au depus flori la Memorialul ”Eternitate” și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Chișinău, 27 august 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, împreună cu alți deputați, au participat, în dimineața zilei de astăzi, la ceremoniile de depunere de flori la Memorialul ”Eternitate” și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

La evenimentele solemne au participat Președintele țării Igor Dodon, Prim-ministrul Ion Chicu, alți membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău și ai societății civile.

La Monumentul ”Maica Îndurerată” din cadrul Complexului Memorial ”Eternitate”, a fost ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți pentru independența și inegritatea teritorială a țării.

Ceremoniile au fost prilejuite de cea de-a 29-a aniversare a Independenței Republicii Moldova.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată pe 27 august 1991 de către deputații din legislatura anilor 1990-1994. Potrivit Speakerului, actul lor de curaj ne-a oferit șansa istorică de a ne regăsi identitatea, de a pune bazele statului independent Republica Moldova și de a crea oportunități pentru dezvoltarea țării, în conformitate cu viziunile și aspirațiile  proprii ale poporului nostru.

Mesajul integral al Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prilejuit de Ziua Independenței Republicii Moldova, este publicat aici: TEXT.

27.08.2020 Depunere de flori la Memorialul ”Eternitate” și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...