Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR” a depus flori cu ocazia Zilei Independenței

Acum 29 de ani, la 27 august 1991, Parlamentul de la Chișinău, la solicitarea a sute de mii de cetățeni care au participat la Marea Adunare Națională, proclama Independența și, astfel, se năștea statul Republica Moldova.

Acum 29 de ani, peste patru milioane de locuitori ai acestei țări își puneau speranțele într-un viitor mai bun, visau la o țară prosperă, la condiții mai bune de viață, la o bătrânețe sigură și o cale luminoasă pentru copiii lor.

Din păcate nu a fost să fie așa. În aproape trei decenii, populația țării s-a redus cu o treime și continuă să scadă, deoarece guvernările care s-au perindat nu le-au dat nimic tinerilor, au luat de la gurile bătrânilor și au distrus tot ce fusese construit.

Astăzi, marcăm acest frumos eveniment pentru țara noastră cu inimile strivite. Cu lacrimi în ochi pentru cei aproximativ 1000 de concetățeni de-ai noștri răpuși de acest virus periculos. Cu frica în suflet gândindu-ne la lunile de iarnă care se apropie, în condițiile în care țăranii sunt fără provizii din cauza secetei. Bătrânii de la sate au rămas și fără mica lor sursă de existență în condițiile pensiilor mizere pe care le dă statul, agricultorii nu se pot pregăti de sezon, zeci de mii de cetățeni și-au pierdut locurile de muncă sau li s-au redus veniturile.

Noi știm însă că vom trece și peste aceste obstacole, așa cum am trecut timp de secole de războaie, cuceriri, foamete, inundații și alte calamități. Nu mor caii când vor câinii. Suntem un popor puternic și rezistent. Un popor care își iubește țara. Suntem oameni care ne iubim familiile și suntem gata la orice pentru ele.

De aceea, stimați concetățeni, noi suntem convinși în continuare că vom avea un viitor prosper aici, în Republica Moldova, țară independentă și unitară, în pofida încercărilor unora de a o bucăți, de a o vinde pentru a-și satisface propriile interese sau orgolii politice.

Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR” va veghea și în continuare ca țara noastră să fie respectată, ca cetățenii să fie apreciați pe măsură, ca guvernările să lucreze pentru binele oamenilor, ca bătrânilor și copiilor noștri să nu le lipsească nimic.

Noi credem în Republica Moldova și în viitorul ei!

La Mulți Ani, Patria noastră, Republica Moldova!

Fracțiunea Partidului ȘOR

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...