Republica Moldova sărbătorește 29 de ani de independență. Președintele Parlamentului: Independența trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară

Chișinău, 27 august 2020 – Republica Moldova sărbătorește, astăzi, 29 de ani de independență.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

”Cele aproape trei decenii de independență ne-au oferit mai multe lecții. În primul rând, ele ne-au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară. Sunt demne de toată recunoștința și de cea mai înaltă apreciere eforturile depuse de cetățeni pentru dezvoltarea comunităților, pentru menținerea stabilității în instituții și în țară, în toți acești ani. Consolidarea și democratizarea instituțiilor statului continuă și acum, după aproape trei decenii de independență…”, se menționează în mesajul Speakerului.

Potrivit Președintelui Parlamentului, actul de curaj al celor 278 de deputați care au adoptat Declarația de Independență ne-a oferit șansa istorică de a ne regăsi identitatea, de a pune bazele statului independent Republica Moldova și de a crea oportunități pentru dezvoltarea țării, în conformitate cu viziunile și aspirațiile proprii ale poporului nostru.

”Sunt sigură că vom realiza cu succes toate inițiativele frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor. Avem o singură țară, Republica Moldova. Toate gândurile și preocupările noastre sunt pentru ea și pentru oamenii ei. La mulți ani, Republica Moldova!”, este mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Cu ocazia Zilei Independenței, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a conferit distincții ale Parlamentului pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Medalia Democrației a fost acordată colectivului Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru profesionalism, responsabilitate, sacrificiu și contribuție zilnică în combaterea virusului SARS-CoV-2 și realizarea măsurilor de prevenire a epidemiei. Tot cu Medalia Democrației a fost distins colectivul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) din municipiul Bălți pentru contribuții remarcabile, responsabilitate, profesionalism și aport considerabil în identificarea nevoilor și  prestarea serviciilor socio-medicale persoanelor cu dizabilități.

Totodată, au fost conferite diplome de gradul I, II și III ale Parlamentului mai multor medici, profesori, bibliotecari, primari, altor persoane de diferite profesii din aproape toate raioanele țării.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlament la 27 august 1991.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...