Consultări între deputatele din Parlamentul Republicii Moldova și alesele locale din raioanele din centrul țării

Chișinău, 1 martie 2021 – Cele mai bune soluții pentru problemele generate de pandemie în domeniul social au fost discutate  astăzi de către deputatele din Parlament, consilierele, primărițele și funcționarii publici din raioanele Rezina, Orhei, Telenești și Șoldănești.

Au fost prezentate date despre situația din raionale nominalizate, precum și menționate problemele cu care autoritățile locale se confruntă în ultimul an. Deputatele au manifestat deschidere pentru continuarea comunicării și elaborarea unor modificări în legislație care să ajute grupurile defavorizate în această perioadă pandemică. În special s-a menționat nevoia revizuirii criteriilor de acordare a ajutorului social, în condițiile în care mai multe familii au pierdut o parte din venituri din cauza pandemiei. O altă problemă comună pentru toate localitățile este deficitul de echipament tehnic, echipament de protecție, precum și asigurarea bunei funcționări a centrelor de zi și a centrelor sociale. S-a constat o necunoaștere a cadrului legislativ care permite compensarea cheltuielilor pentru tratament și nevoia intervenției pentru reglementarea condițiilor de angajare a profesorilor pensionari.

La consultări au participat deputatele Alla Darovannaia, Maria Ciobanu, Stela Macari, Marina Tauber, Galina Sajin, Svetlana Rotundu, consiliera președintei Parlamentului, Viorica Dumbrăveanu, precum și deputatul Mihail Paciu.    

Pe parcursul lunii martie, vor mai fi organizate alte 3 forumuri regionale prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului.

Evenimentele fac parte dintr-un șir de acțiuni programate pentru relansarea Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More