Parlamentul a găzduit ședința Consiliului Național de Comunicare

Chișinău, 01 martie 2021 – Consiliul Național de Comunicare (CNC) s-a întrunit, astăzi, în ședință care a fost organizată de Direcția generală comunicare și relații publice a Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.

Șefa Direcției, Elena Căpățină, a salutat cei aproape 50 de comunicatori ai instituțiilor publice, prezenți la ședință în mod fizic sau în format online, și le-a mulțumit pentru deschidere.  

În cursul ședinței a fost făcut un schimb amplu de opinii privind practicile reușite, provocările și soluțiile în activitatea responsabililor de comunicare din cadrul instituțiilor publice.   

A fost discutat proiectul Planului de acțiuni al CNC pentru anii 2021-2022, în care se regăsesc Campanii naționale despre impactul legilor și reformelor asupra oamenilor; Campanie națională dedicată celor 30 de ani de la semnarea Declarației de Independență; elaborarea unor proiecte comune cu mass-media  și societatea civilă pentru stoparea efectelor campaniilor de dezinformare și manipulare, Campanie de creștere a încrederii în instituțiile publice ș.a.  

Proiectul urmează a fi examinat în detaliu și ulterior aprobat de toți membrii CNC.   

În încheierea ședinței, s-a convenit asupra activizării dialogului pe platforma CNC, în vederea consolidării rolului pro-activ al acestuia în creșterea gradului de participare a cetățenilor la luarea deciziilor.

Consiliul Național de Comunicare a fost creat în anul 2017, prin dispoziția Președintelui Parlamentului Republicii Moldova. Acesta reprezintă o platformă de lucru pentru schimb de informații și cooperare între comunicatorii din instituțiile publice. Obiectivul acestuia este creșterea încrederii oamenilor în instituțiile publice și parcursul european de modernizare a țării printr-o informare corectă și pe înțelesul tuturor.

01.03.2021 Ședința Consiliului Național de Comunicare

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...