Conferințe, prezentări de film, momente de reculegere – acțiuni desfășurate la Orhei în contextul Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului

Orhei, 27 ianuarie 2021 – Mai multe activități dedicate Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului au avut loc pe parcursul zilei de astăzi, la Orhei.

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, împreună cu reprezentanții administrației publice locale, cu asistentul rabinului Daniel Muntean, numeroși locuitori și oaspeți ai municipiului Orhei au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului, la Cimitirul Evreiesc. A urmat ceremonia de depunere de flori la Monumentul înălțat pe teritoriul Cimitirului în memoria victimelor fascismului.

Tot astăzi, elevii Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” au desfășurat Conferința științifică cu genericul ”Holocaustul – Memorie, Conștiință, Depășire”. Tinerii au urmărit câteva documentare despre istoria evreilor și deportarea lor, au recitat poezii.

Cu un mesaj despre importanța comemorării Holocaustului la nivel național și internațional a venit invitatul special al evenimentului Izyaslav Mundrean, Președintele Asociației de Cultură Evreiască din Orhei.

De asemenea, în colaborare cu elevii Liceului Teoretic ”Ion Luca Caragiale”, Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Orhei a organizat conferința  ”Holocaust – o lecție a trecutului pentru prezent”.

Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea tinerii generații față de prejudecăți și nedreptate, promovarea toleranței și combaterea rasismului.

Cei prezenți la eveniment au ținut un moment de reculege în memoria victimelor Holocaustului.

În perioada 25-31 ianuarie, în Republica Moldova se desfășoară Săptămâna Memoriei Holocaustului. Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată pe 27 ianuarie, fiind prilejuită de eliberarea deținuților lagărului de concentrare din Auschwitz, în anul 1945.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More