Deputații PAS, Igor Grosu și Sergiu Litvinenco, după prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate: Vom aborda această activitate cu maximă seriozitate şi dedicație

Deputații Fracțiunii PAS, I. Grosu și S. Litvinenco, au participat, în calitate de membri ai Consiliului Suprem de Securitate, la prima ședință a CSS prezidată de Președintele Maia Sandu. Ședința desfășurată la 26 ianuarie 2021 a avut drept obiectiv stabilirea priorităților Consiliului Suprem de Securitate și a subiectelor-cheie ce urmează a fi analizate și dezbătute de către membrii Consiliului în perioada următoare.

„Ne-am asumat calitatea de membru al CSS ca pe o mare responsabilitate față de cetățeni și vom depune toate eforturile pentru a îndreptăți încrederea acordată.

Cu regret, trebuie să constatăm că în Republica Moldova corupția constituie cel mai mare pericol la adresa securității naționale, de aceea, în calitate de membri ai CSS, vom depune toată energia şi cunoștințele noastre pentru a combate acest flagel. Mai mult, fiind membri ai comisiilor parlamentare permanente de profil, vom insista pe investigarea deplină a schemelor de corupție care subminează funcționarea statului și îngrădesc dreptul cetățenilor la bunăstare.

Apreciem înalt atitudinea fermă a Doamnei Președinte exprimată prin mesajul categoric, adresat instituțiilor responsabile de combaterea corupției și reforma justiției și încurajăm determinarea Excelenței Sale de a apăra interesul cetățenilor și de a responsabiliza instituțiile abilitate să asigure securitatea statului și să-și facă onest datoria față de cetățeni.

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a asumat plenar lupta împotriva corupției și a hoților din ierarhia puterii. Cu acest demers am câștigat încrederea oamenilor în campania electorală și avem responsabilitatea să-l ducem la o finalitate clară în beneficiul statului și al cetățenilor.

Fracțiunea PAS în Parlamentul Republicii Moldova va face uz de toate instrumentele legale pe care le oferă statutul de deputat pentru a contracara fenomenul corupției și pentru a determina actorii sistemului de justiție să acționeze în interesul cetățenilor, aplicând spiritul și litera legii.

Avem convingerea că, sub egida Doamnei Președinte Maia Sandu, care și-a asumat ferm demersul anti-corupție, Consiliul Suprem de Securitate va deveni o platformă eficace unde instituțiile statului, conjugându-și efortul, vor identifica soluții și vor adopta decizii care să asigure pe deplin securitatea internă și externă a țării și a cetățenilorˮ, au declarat parlamentarii.

Fracțiunea PAS

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...