Concurs de mesaje video cu ocazia Zilei europene a limbilor străine, lansat de Parlament

Chișinău, 17 septembrie 2020 – Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media lansează un concurs de materiale video, cu tema  „Contribuția limbilor străine în cariera de succes a tinerilor”, dedicat sărbătorii Ziua europeană a limbilor străine.

Concursul se va desfășura în perioada  17 – 25 septembrie curent. La el vor putea participa tinere și tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

Doritorii de a se înscrie în competiție vor înregistra un mesaj video, de maximum un minut, în care vor descrie contribuția limbilor străine în formarea tinerilor. Materialele video vor fi expediate la adresa: cemconcurs@gmail.com și vor fi însoțite de  datele de contact ale participantei/participantului – nume, prenume, vârstă, localitate și număr de telefon. Termenul-limită este 25 septembrie 2020, iar rezultatele vor fi anunțate pe 26 septembrie.

Pentru a trimite fișiere mai mari decât capacitatea serviciului de email utilizat, se va putea apela gratuit la site-urile pentru transfer de date cu volum mai mare: https://wetransfer.com/ sau https://www.myairbridge.com. Tel. de contact: 069488828 sau 079330001.

Câștigătoarele/câștigătorii primelor trei locuri vor primi diplome de gradul I, II, III și premii, care le vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Parlament, pe 28 septembrie.

Mesajele video vor fi plasate pe pagina de Facebook a Parlamentului. Astfel, odată cu înscrierea în concurs, participanta/participantul își exprimă acordul pentru publicarea mesajului pentru a fi votat (apreciat/distribuit/comentat). Organizatorul concursului își rezervă dreptul de a folosi mesajele primite în cadrul concursului în activități de promovare și comunicare.

Ziua europeană a limbilor are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice  asupra importanței învățării limbilor străine și valorii tuturor limbilor vorbite în Europa.

Acțiunea a demarat în 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, la 26 septembrie, în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...