Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul pentru proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Chișinău, 12 august 2021 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul, în ședința de astăzi, cu votul majorității membrilor, pentru proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit acestuia, Comisia parlamentară specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului va fi constituită din membri ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități.

Comisia specială va adopta Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, care va fi publicat pe pagina web oficială a Parlamentului. De asemenea, dosarele candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului vor fi examinate de membrii Comisiei speciale. Ei, în termen de 60 de zile, vor prezenta Parlamentului candidaturile pentru funcția de Avocat al Poporului.

La data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărîrea nr. 4 privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), urmare a decesului lui Mihail Cotorobai.


Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More