Comisia juridică a aprobat coraportul la proiectul de Hotărâre privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Audiovizualului

Chișinău, 30 iunie 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, coraportul la proiectul de Hotărâre a Parlamentului privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Audiovizualului.

În proiect se arată că Parlamentul ia act de demisiile membrilor Consiliului Audiovizualului Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui. În perioada lunilor septembrie-noiembrie 2019, cei trei membri ai Consiliului și-au depus cererile pentru demisia din funcția deținută.

Urmare a constatării demisiilor respective, în conformitate cu prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, au fost selectate candidaturile pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, iar Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a realizat etapa interviului.

Astfel, reieșind din voturile acordate candidaților, în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului urmează a fi numite Ala Ursu-Antoci și Larisa Manole – pentru durata restantă a mandatului până la 7 decembrie 2023, precum și Ion Robu – pentru perioada restantă a mandatului până la 03 aprilie 2021.

De notat că proiectul de Hotărâre a fost elaborat urmare a realizării concursului public pentru suplinirea a funcțiilor vacante de membru al Consiliului.

Hotărârea urmează a fi votată în plenul Parlamentului și va intra în vigoare la data adoptării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...